Az oldal betöltése folyamatban...

A küldemény csomagolása

A dobozok előkészítése

Hogyan kerülheti el a sérüléseket és a késéseket?

A csomagolás során apró részleteken múlhat az áru sérülése vagy a küldemény késése. Ha megfogadja alábbi tanácsainkat, akkor nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy minden küldeménye időben és tökéletes állapotban érkezzen meg.

Válasszon minőségi terméket!

A használt dobozok veszítenek tartósságukból. Ügyeljen rá, hogy a doboz erős és száraz legyen, illetve ne legyen lyukas vagy sérült.

Ne hagyjon benne üres helyet!

A túl sok térkitöltő miatt a doboz rakodáskor sérülhet. Ne használjon olyan dobozt, amely túl nagy az áruhoz képest, és amelyhez túl sok térkitöltő anyagra van szükség! Ezek ugyanis összenyomódhatnak.

Nehéz dobozok

Dobozokat 60 kg-ig fogadunk el paletta nélkül!

Ragassza le a dobozt H alakban!

Erős ragasztószalaggal H alakban ragassza le a doboz tetejét és alját! Ne használjon sem madzagot, sem kötelet! Nehéz dobozok esetén érdemes lehet pántot alkalmazni. A pántokat ragassza le ragasztószalaggal, hogy ne, akadhassanak be.

Nem megfelelő csomagolás!

Ne használjon lyukas, gyűrött vagy más módon sérült dobozokat!

Ne használjon nedves, szivárgó vagy víz által károsított dobozokat!

Ne rakjon nehéz tárgyakat gyenge dobozokba! A dobozok legyenek megfelelő erősségűek, minőségűek és méretűek! Szükség esetén használjon pántolást a doboz erősítéséhez!

A 60 kg-nál nehezebb dobozokat palettára kell rakni, de a 40 kg feletti darabokat is gépi mozgatásra alkalmassá kell tenni!

A paletták előkészítése

Hogyan biztosíthat megfelelő teherbírást és stabilitást?

A tökéletes paletta nem csak a stabilitás és a biztonság szempontjából fontos. A megfelelő paletta összeállításával költséget is megtakaríthat. Mivel díjaink kiszámításakor a küldemény tömegét és térfogatát is figyelembe vesszük, ha valami több helyet foglal, vagy a paletta nem halmozható, különdíjat számíthatunk fel.

Rakodjon oszlopokba!

Az egymás tetejére rakott dobozok biztosítják a teherbírást. A még nagyobb stabilitás érdekében, ha lehet, kötésben helyezze őket egymásra, mint a kőműves a téglákat.

Semmi se lógjon túl!

Az áruk merőlegesen illeszkedjenek a paletta széléhez, és ne lógjanak túl azon! Nem fogadunk el olyan palettát, amelyről lelóg az áru.

Maradjon lapos!

A paletta felső felülete legyen sík, teherbíró és halmozható. A nem halmozható paletták után különdíjat számíthatunk fel.

Rögzítse őket pántolással és/vagy fóliázással!

Mindkét oldalról két pánttal és/vagy fóliázással gondoskodjon arról, hogy az áruk ne mozduljanak el! A pántokat és a fóliát rögzítse a palettához is.

Nem megfelelő csomagolás!

Mindent rögzítsen a palettához pántolással és/vagy fóliázással, hogy a küldemény egyetlen, oszthatatlan egységet képezzen!

Ne használjon rossz minőségű vagy sérült palettákat!

A szabálytalan alakú küldemények előkészítése

Hogyan gondoskodhat a biztonságos szállításról?

A nagy, nehéz vagy szabálytalan alakú áruk csomagolása és kezelése a szokásosnál nagyobb odafigyelést igényel. Ezeket a küldeményeket gyakran nem lehet a szállítás során egymásra halmozni vagy szállítószalagra helyezni. Emiatt különdíjat számíthatunk fel. Ha küldeménye különleges kezelést igényel, kérjük, forduljon munkatársainkhoz segítségért.

Csövek

A nehéz hengereket pántolással rögzítse a palettához! Ügyeljen rá, hogy ne nyúljanak túl a paletta szélén, és a palettákat úgy pakolja meg, hogy egymásra lehessen azokat halmozni! A könnyebb, cső alakú küldeményeket háromszögletű szállítócsőbe is csomagolhatja.

Amorf alakú áruk

Az amorf alakú árukat helyezze dobozba és/vagy pántolással rögzítse a palettához! Az esetlegesen kilógó éles peremeket párnázza ki!

Nehéz/nagy méretű áruk

A legnagyobb megengedett súly és méret szolgáltatásonként eltérő. Belföldi szállítás esetén: 420 x 150 x 160 cm (hosszúság x szélesség x magasság) 39,99 kg/csomag vagy 600 kg/paletta. Közút (Nemzetközi gazdaságos) esetén: 240 x 120 x 180 cm (hosszúság x szélesség x magasság) 30 kg/csomag vagy 1000 kg/paletta. Légi (Nemzetközi expressz) esetén: 240 x 120 x 150 cm (hosszúság x szélesség x magasság) 30 kg/csomag vagy 500 kg/paletta.

Rögzítse őket pántolással és/vagy fóliázással!

Mindkét oldalról két pánttal és/vagy fóliázással gondoskodjon arról, hogy az áruk ne mozduljanak el! A pántokat és a fóliát rögzítse a palettához is.

Nem megfelelő csomagolás!

A küldeményen ne legyenek éles vagy hegyes peremek! Ezeket az éleket vastagon párnázza ki a sérülések elkerülése érdekében!

A túlnyúló vagy kiálló részek sérülést, kárt okozhatnak a többi küldeményben.